Завдяки фестивалю Алярм на ПАДІЮНі з’явилися нові креативні графіті

Протягом трьох днів – від 14 по 16 жовтня фасад Закарпатського ПАДІЮНу нагадував велике мистецьке полотно. Майстри пензля чаклували над незвичними креативними графіті , до речі, під музичний супровід.

Як повідомляв раніше zakarpatpost.net, перший настінний живопис з’явився на палаці дітей юнацтва в 2005 році, а торік фестиваль Алярм пройшов уже зі всеукраїнським розмахом.

Слід зазначити, що малюнки, якими наразі оздоблено будівлю, справді цікаві та яскраві, тож було б чудово, аби добра традиція розмальовування фасадів вийшла за рамки одного заходу, адже в Ужгороді чимало сірих і непримітних споруд, багатоповерхівок, які, якби їх оздобити у подібному стилі, перетворилися б на нову туристичну родзинку Закарпаття.

Цікаво, що фестиваль об’єднав графіті-художників, документалістів і активістів з України, Польщі та Словаччини та Великобританії, загалом у ньому взяли участь більше 50 митців.

Художники творять не просто нові графіті, а мурали і користуються при цьому навіть кранами. Для роботи їм закупили 350 балончиків фарби та 130 літрів фасадної емульсії.

Тематично малюнки відображають історію ПАДІЮНу, який цьогоріч святкує 70-річний ювілей.

А проводить фест ПІДІЮН спільно з  Карпатським фондому рамках Програми транскордонного співробітництва SK08 у рамках масштабного транскордонного проекту  під назвою «Ґенерація – 2020», що фінансується Норвезькими грантами та урядом Словацької Республіки.

zakarpatpost.net