Не знаєте як назвати дитину? Може, Сьомий Айфон? Незвичні імена закарпатців

Зараз незвичні імена користуються неабиякою популярністю серед закарпатців. Якщо ще кілька років тому дітей називали на честь героїв турецьких серіалів, то тепер смаки трохи змінилися.

Зокрема, за інформацією, Ужгородського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області, у 20156  році найпопулярнішими жіночими екзотичними іменами були: Асія, Зора, Сонора, Ліліан, Кая, Аврора, Селін, Рената, Ванесса, Римма, Майя, Жасмін, Ясмін, Ніка, Аліна, Жанна, Лія. Чоловічими – Ельдар, Єгор, Адам, Роман, Кузьма, Захар, Арон, Філіп, Рустем, Геннадій, Савелій, Мирон, Роберт.

У той же час традиційні імена теж не втрачають популярність. Скажімо, найчастіше батьки обирали для своїх чад такі ймення, як Дарина, Юлія, Злата, Софія, Анастасія, Вероніка, Марія, Вікторія, Евеліна, Поліна, Софія, Яна, Таміла, Анастасія, Соломія, Іван, Давид, Олександр, Артем, Марк, Ілля, Максим, Олександр, Давид, Артем, Дмитро.

Утім… комусь до вподоби зовсім незвичні імена. Зокрема, нещодавно в Черкаській області з’явилася перша в світі людина з іменем Сьомий Айфон. Слід зазначити, що хлопця так нарекли не родичі, він сам змінив собі ім’я. Справа в тому, що мешканець Золотоноші вирішив  взяти участь у акції від компанії «Алло». Оскільки головним призом був новий iPhone 7, а згідно з умовами конкурсу, аби його отримати, потрібно було змінити ім’я на Сьомий Айфон. Тож Олександр довго не розмірковував, переоформив документи і отримав омріяний приз. До речі, нещодавно ще один українець таким чином також змінив ініціали.

 Хоч  подія трапилася не в Закарпатті, та наші краяни також нерідко вдаються до зміни імен. Головною причиною, правда, є участь у іншому конкурсі – на отримання іноземного громадянства. Найчастіше змінюють дані ті, хто прагне отримати громадянство Угорщини. Та є ще й інша причина, також пов’язана з поїздками за кордон. Якщо, скажімо, чоловіка депортували з якоїсь держави, він бере прізвище дружини, робить нові документи і знову їде туди, куди забажає… з «чистою» біографією.

Тож Сьомим Айфоном наших краян не здивувати!

zakarpatpost.net