Від п’ятниці до понеділка Ужгород фестивалитиме

З 28 по 31 жовтня Закарпаття вчергове прийматиме всеукраїнське свято дитячої творчості “Фестивальний марафон”.

Участь у цьогорічному дійстві візьме майже 1000 дітей з 14 областей. Більшість із учасників завітають до Ужгорода вперше, тож, окрім творчих змагань, на гостей чекає також знайомство з мальовничим європейським містом, яке справедливо називають однією з культурних столиць України, повідомляє  zakarpatpost.net управління культури Закарпатської ОДА.

В рамках марафону одночасно відбудуться одразу чотири конкурси: ІIІ Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс сучасної дитячо-юнацької творчості “Яскрава країна Закарпаття-2016”, ІІI Всеукраїнський відкритий дитячо-юнацький фестиваль-конкурс національних культур та народної творчості “Яскрава країна Закарпаття-2016”, Міжнародний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької хореографії “ПАДІЮН-ЄВРОДАНС-2016” і Міжнародний фестиваль-конкурс “Славянский Венец”, який зазвичай проходить на теренах Болгарії.

Оцінюватиме виступи малих та юних музикантів, співаків і танцівників міжнародне журі у складі відомих діячів культури і мистецтв України, Словаччини, Болгарії, Молдови та Білорусі.

Програма фестивалю передбачає такі заходи:

28 жовтня

8.20 – Концерт “Ужгород вітає” (зустріч учасників на залізничному вокзалі);

17.00 – Церемонія відкриття фестивалю, танцювальний флеш-моб від хореографа Адама Уедраого  та файєр-шоу (Театральна площа).

29 жовтня

11.00-20.00 – І-ий конкурсний день, змагання у хореографічному (Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості), вокальному й інструментальному жанрах (Ужгородське державне музичне училище ім.Д.Задора);

16.00-17.30 – Майстер-класи з хореографії для учасників фестивалю (Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості).

30 жовтня

11.00-16.30 – ІІ-ий конкурсний день (там само);

20.00 – Церемонія нагородження учасників конкурсу “Євроданс”.

31 жовтня

14.00-17.00 – Гала-концерт та нагородження учасників, закриття фестивалю (Закарпатський обласний державний український музично-драматичний театр ім.братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв).

Організовує марафон ГО “ЯСКРАВА КРАЇНА” спільно з Закарпатським обласним палацом дитячої та юнацької творчості та за підтримки Закарпатської облдержадміністрації, управління культури ОДА й управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міськради.

 zakarpatpost.net