Сурков, Данацко, Москаль, Закарпаття. Русини. Чи є зв’язок?

План із дестабілізації в Україні загалом і на Закарпатті зокрема, взятий хакерами начебто зі зламаної скриньки Суркова, в Закарпатській області намагається втілити тільки одна особа – так званий «народний губернатор» Данацко, засуджений у 2013 році Ужгородським міськрайонним судом за переправлення нелегалів через державний кордон.

– Якщо цей план не фейк, а дійсно реальний (про що заявляють наші спецслужби), то на Закарпатті його реалізувати доручено такому собі Івану Данацку, – зазначає голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. – Данацко давній симпатик русинства (русинський триколор і зараз вивішений на його сторінці в соцмережі), а його осіння гіперактивність цілком збігається з пунктами дестабілізаційного плану Суркова. Так, у плані вказаний «Тарифний майдан», який на Закарпатті активно просуває Данацко, а також інші акції непокори з використанням «добровольчих батальйонів», повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Закарпатської ОДА.

У своєму останньому «зявленію» «народний губернатор» закликає почати в Ужгороді акцію непокори й створити загони самооборони. ККД від цих закликів нульовий, однак я все-таки доручив обласному управлінню Служби безпеки України перевірити «народного губернатора» на причетність до плану Суркова. Від себе додам – те, що різні сили намагатимуться розхитати на Закарпатті ситуацію, не дивина. Але якщо російські спецслужби обрали рушійною силою для реалізації своїх намірів такого карикатурного персонажа, як Данацко, то з агентурною роботою у них зовсім кепські справи. Кращого кандидата, щоб скомпрометувати й провалити будь-яку ідею, годі й придумати!

zakarpatpost.net