Скільки відпочиватимуть закарпатці на Новий рік та Різдво

Кабінет міністрів встановив вихідні дні у 2017 році.

Уряд не приймав рішень щодо новорічних вихідних, а відповідно, вихідними для закарпатців будуть 31 грудня-2 січня і 7-9 січня 2017 року.

Також, Кабмін рекомендував у 2017 році для працівників підприємств, установ і організацій, яким встановлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями (субота і неділя), за винятком органів Пенсійного фонду України, Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта», Державного казначейства та банківських установ, перенести робочі дні з понеділка 8 травня на суботу 13 травня, а з п’ятниці 25 серпня на суботу 19 серпня.

За інформацією Мінсоцполітики, наступного року святковими днями є:

1 січня – Новий рік;

7 січня – Різдво Христове;

8 березня – Міжнародний жіночий день;

16 квітня – Пасха (Великдень);

1 і 2 травня – День міжнародної солідарності трудящих;

9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День Перемоги);

4 червня – Трійця;

28 червня – День Конституції України;

24 серпня – День незалежності України;

14 жовтня – День захисника України та Покрови Богородиці.

Відповідно до законодавства, якщо святковий або неробочий день збігається із вихідним, то вихідний переноситься на наступний після святкового або неробочого.

Тому у 2017 році вихідний день у неділю, 1 січня, перенесуть на понеділок, 2 січня; суботу, 7 січня, – на понеділок, 9 січня; у неділю, 16 квітня, – на понеділок, 17 квітня; у неділю, 4 червня, – на понеділок, 5 червня; у суботу, 14 жовтня, – на понеділок, 16 жовтня.

https://zakarpatpost.net