Муніципальна поліція Мукачева «очищає» місто від МАФів та «оленів»

Одним з найефективнишіх в роботі комунальним підприємством міста є «Муніципальна поліція Мукачева».

Окрім реагування на скарги мешканців міста поліцейські проводили й профілактику порушень правил благоустрою міста, повідомляє zakarpatpost.net  прес-служба Мукачівської міської ради.

Місто очищають від незаконної реклами та вивісок

Головними інспекторами ММКП «Муніципальна поліція» за порушення Правил благоустрою міста, розміщення засобів зовнішньої реклами та Порядку розміщення вивісок було винесено 560 приписів. 423 порушників притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Сім біл-бордів та сіті-лайтів, як незаконно встановлені в центральні частині міста демонтовано, їх власники сплатили штрафи.

Бізнес почав сплачувати кошти в бюджет за користування землею

Головними інспекторами було надано 507 письмових вимог, а також в усному порядку проінформовано більше 1000 суб’єктів господарювання щодо необхідності укладення договору сервітутного землекористування за користування землями комунальної власності під час здійснення підприємницької діяльності. Вже укладено 235 договорів сервітутного землекористування на загальну суму 860 тис. 15 грн., проводиться подальша робота. Виявлено незаконно встановлені літні тераси. Власники літніх терас їх легалізували і уклали договори сервітутного землекористування на загальну суму 235 тис. гривень.

Місто очищають від «лівих» МАФів

Власники незаконно встановлених МАФів сплатили штрафи. В місті демонтовано 13 малих архітектурних форм (кіосків та павільйонів), що знаходилися у користуванні фізичних та юридичних осіб без наявних документів про оренду за сервітутне землекористування.

Порушники правил благоустрою поповнюють бюджет

За порушення Правил благоустрою міста Мукачево складено 997 адміністративних протоколів, а саме:

– за порушення правил благоустрою (ст.150-152 КУпАП) складено 769 протоколів;

– за паління в заборонених місцях (ст.175-1 КУпАП) складено 41 протокол;
– за порушення правил торгівлі на ринках (ст. 159 КУпАП) складено 70 протоколів;

– за вигул потенційно небезпечних порід собак в громадських місцях (ст. 154;152 КУпАП) складено 17 протоколів;

На даний час 815 протоколів розглянуто адміністративною комісією Мукачівського міськвиконкому, до адміністративної відповідальності притягнуто 790 правопорушник та накладено штрафних санкцій на загальну суму в розмірі 310 тис. 670 грн., з яких на даний час до міського бюджету перераховано 170 тис. 850 грн.

Ліквідація стихійних ринків

Ліквідовано стихійний ринок по вул. Масарика Томаша, вул. Зелена, вул. Окружна, вул. Закарпатська, ліквідовується стихійну торгівлю в центральній частині міста, частково по вул. Чайковського та вул. Габермана.

Боротьба з вуличними «оленями»

Місто придбало евакуатор з краном маніпулятором, який має можливість «виловлювати» автівки, припарковані з порушенням правил дорожнього руху. Такий засіб – єдиний в області, і має можливість евакуювати автомобілі з автоматичною коробкою передач. Було здійснено евакуацію та доставку на штраф-майданчик 62 транспортних засобів.

zakarpatpost.net