Закарпатська прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного відчуження землі в межах курорту Шаян

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю.
Як повідомив виданню zakarpatpost.net заступник керівника Хустської місцевої прокуратури Петро Бобинич, за наслідками вивчення стану дотримання вимог земельного законодавства на території Хустського району встановлено, підстави для реалізації представницьких повноважень, щодо захисту інтересів держави у суді.

Так, одним з приватних нотаріусів, в порушення вимоги Земельного кодексу та Закону «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток паїв», відповідно до яких заборонено проводити обміни земельних ділянок часток (паїв) на землі іншого призначення, посвідчено договір обміну (міни) земельними ділянками для ведення особистого селянського господарства (пай) на земельну ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Такі дії підпадають під ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК – службове підроблення, санкція якої передбачає обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю.

Матеріали кримінального провадження скеровано до cлідчого відділу Хустської поліції.

https://zakarpatpost.net