Іменита піаністка Етелла Чуприк потішить закарпатських шанувальників угорської класики концертом

Цей концертний сезон Етелла Чуприк присвятила циклу фортепіанних сонат В.А.Моцарта.

Можна довго перераховувати високі титули і значні здобутки солістки обласної філармонії, народної артистки України Етелли Чуприк. А можна просто прийти на чергову зустріч із цією піаністкою і вкотре подивуватися її таланту, неординарності та творчій одержимості, повідомила виданню zakarpatpost.net музичний редактор обласної філармонії Таїсія Грись.

Цей концертний сезон Етелла Чуприк присвятила циклу фортепіанних сонат В.А.Моцарта. Однак виконавиця ніколи не обмежується одним проектом і вже 30 листопада запрошує до обласної філармонії на «Вечір угорської фортепіанної музики».

Ведуча концерту – музикознавець Наталія Піцур. Початок о 18.30.

Для чергової зустрічі зі своїми шанувальниками Етелла Чуприк обрала твори трьох видатних угорських композиторів: Сонату сі мінор Ф.Ліста, Allegro Barbaro Б.Бартока та “Marosszéki táncok” З.Кодая.

Для уродженки Виноградова і мова угорська, і композиторський стиль та образний світ цих авторів є рідними і близькими. Особливо знаковим у творчому житті артистки стало ім’я Ференца Ліста – у 1991 р., ще зовсім юною, вона здобула звання лауреата Міжнародного конкурсу ім.Ф.Ліста у Будапешті. І досі ніхто з вітчизняних виконавців не зумів повторити цього досягнення.

https://zakarpatpost.net