У Сваляві занепадає реабілітаційний центр. Винуватий Мінфін?

Москаль: «Через саботаж Мінфіну в центрі Сваляви занепадає реабілітаційний центр, у реконструкцію якого вбухали мільйон доларів»

У самому центрі Сваляви, по вул.Духновича стоїть 4-поверхова будівля колишнього банку «Україна», з якої Міністерство фінансів вирішило зробити реабілітаційний центр, повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Закарпатської ОДА.

Реконструкція почалася ще за часів президентства Ющенка, а закінчилася при прем’єрстві Азарова, загалом на неї витратили близько восьми мільйонів гривень (тобто 1 мільйон доларів за тодішнім курсом валют). Будівля повністю готова, туди завезли навіть меблі, однак Мінфіну вона виявилася непотрібною, оскільки Реабілітаційний центр у пожвавленому місці невеличкого райцентру – це нонсенс.

– Із 2013-го року будівлею ніхто не займається, – зазначає голова ОДА Геннадій Москаль. – Персоналу немає, взимку Центр не опалюється, стіни починають пліснявіти. Щоб врятувати Центр, ми запропонували Мінфіну взяти його на баланс облдержадміністрації й розмістити там філію Архіву Закарпатської області, утримання якого фінансуватиметься з обласного бюджету.

Прем’єр-міністр України підписав доручення – вирішити питання з передачею майна, і в липні цього року всі необхідні погодження були отримані. Але два тижні тому Мінфін повідомив нас, що відкликав свої листи й не погоджує передачу об’єкта Закарпатській ОДА. Що з Реабілітаційним центром буде далі, невідомо, однак якщо його й далі залишать «підвішеним у повітрі», взимку Центр почне розвалюватися. Мінфіну Реабілітаційний центр у Сваляві не потрібен, він фактично як чемодан без ручки – і залишити нема смислу, і викинути шкода. Продати його під санаторій чи якийсь рекреаційний об’єкт теж не вдасться – ніхто таку будівлю просто не купить. Зараз Центр, у який вбухали величезні бюджетні кошти, – є символом безгосподарності й марнотратства, а подальша бездіяльність Мінфіну призведе до того, що він розсиплеться на очах!

 zakarpatpost.net