Передноворічні знижки по-закарпатськи. Свято наближається!

Грудень – пора підготовки до Новорічно-різдвяних свят. Уже зараз в Ужгороді починають продавати різну святкову атрибутику, карнавальні костюми. сувеніри. Ажіотажу ще немає, однак краяни поволі вже піддивляються подарунки рідним та близьким.

Продукти дорожчають і алкоголь – також

Традиційно на початку зими починають дорожчати продукти. А ще – алкогольні вироби.

Зокрема, 3 грудня  набрала чинності постанова Кабінету міністрів про підвищення мінімальних роздрібних цін на горілку та іншу алкогольну продукцію, що містить спирт.

Отже, ціни на лікеро-горілчані вироби підвищено на 27,1-27,86%, на віскі, ром і джин – на 37-63%, на коньяк (бренді) – на 24-27%, вина – на 22,2-55,6%.

«Мінімальна роздрібна ціна пляшки горілки 0,5 літра з 40-відсотковим вмістом спирту підвищена до 69,8 грн з 54,9 грн. Це пов’язано з тим, що введена у вересні 2015 року мінімальна ціна на горілку не відповідала витратам виробників на виробництво і реалізацію продукції. Ставки акцизів на горілку і лікеро-горілчані вироби підвищилася на 50%, на вина з додаванням спирту – на 100%. Зросли в ціні й інші складові», – йдеться в пояснювальній записці до постанови.

Невже  традиційне новорічне шампанське цьогоріч питимуть не всі…

Чи варто чекати акцій

Насправді, знижки будуть… Їх пропонують чимало крамниць та торговельних мереж, проте чекати надто суттєвих бонусів не варто.

 «Економічна криза», – пояснюють підприємці.

«Грошей не вистачає на елементарне», – бідкаються покупці.

Експерти ж радять почекати ще кілька тижнів… перед самим Новим роком ціни, мовляв, впадуть більше.

Скажімо, як повідомляє “Погляд“. Однак самі краяни метушаться і побоюються, що на необхідні покупки скоромних зарплат буде замало.

-Про подорож на свята навіть не мрію. Купити б дитині щось на Миколая та на Різдво. А ще двох хрещеників маю, їм також потрібні і солодощі,  і якісь іграшки, – зізнається ужгородка пані Таміла.

-Головне, мали хліб на столі, мандарини та ялинку, – ділиться думками інша містянка пані Аліна. – Інше – другорядне. А ще – аби всі були здоровими.

Проте такої думки далеко не всі.

-Хочеться до свят оновити як гардероб, так і меблі. Мають приїхати друзі з Чехії, хотіться їм показати, що ми не жебраки, що живемо достойно, – запевняє пані Олеся. – Добре, що статки дозволяють. А ще – потрібно придбати якісь сюрпризи як для дітей, так і для батьків та чоловіка. На розпродаж дуже чекаю.

Слід зазначити, що зимові свята справді найбільш радісні в році, це пора, коли кожен чекає чогось доброго і позитивного, коли хочеться вірити, що дива трапляються. Тож можливо, з цінами в нашій області також трапиться диво…

zakarpatpost.net