Найстарша волонтерка Закарпаття отримала нагороду

Почесну відзнаку обласної державної адміністрації «За заслуги перед Закарпаттям» від керівника краю Геннадія Москаля отримала Катерина Омельчак. Нагороду жінка одержала за вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху, надання допомоги військовослужбовцям, які виконують завдання в зоні антитерористичної операції на сході держави та з нагоди Міжнародного дня волонтера, повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Закарпатської ОДА.

Пані Катерина – найстарша волонтерка Закарпаття, адже вона понад два десятиліття опікується військовою частиною в Ужгороді. 90-річна жінка навідує молодих воїнів, підтримує їх щирими словами, а під час найбільших релігійних свят доповнює стіл військовослужбовців різними смаколиками. З початком війни в країні Катерина Омельчак активно долучилася до волонтерської діяльності. Вона щомісяця виділяє більшу частину своєї невеликої пенсії на допомогу захисникам держави, надзвичайно вболіває за військових у зоні АТО. Жінка надсилає на фронт листівки, в яких підтримує чоловіків у дусі патріотизму та козацтва. Ті бійці, яких в Україні знають, як легендарну 128-му гірсько-піхотну бригаду, що пройшла Іловайський та Дебальцівський котли, називають Катерину Омельчак своїм янголом-охоронцем.
– Зараз тривожний час. Але ми не повинні опускати голову, не маємо журитися. Ми маємо йти по цій тернистій дорозі і підтримувати нашу молоду генерацію, наших захисників, які обороняють Україну, – сказала волонтерка, дякуючи за нагороду.

zakarpatpost.net