На Закарпатті встановили пам’ятну дошку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Володимиру

Меморіальну дошку освятив архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор.

7 грудня, в день пам’яті святої великомучениці Катерини, Високопреосвященнійший Феодор архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейську Божественну літургію в храмі на честь святої великомучениці Катерини, який розташований в урочищі «Воєводино» на Перечинщині.

Після богослужіння був відслужений святковий молебень. Насамкінець владика освятив пам’ятну меморіальну дошку на будинку де жив покійний Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир під час відпочинку і лікування на Закарпатті.

Опісля, владика  Феодор подарував дітям, що перебувають на відпочинку, дитячу релігійну літературу.

У своїй проповіді на тему мучеництва в Церкві владика підкреслив великий приклад мучеників для прийдешнього покоління віруючих людей. Розповів також про свої особисті переживання, коли відвідував святу гору Синай, де розташований монастир на честь святої великомучениці Катерини, в якому знаходяться її нетлінні частиці мощей.

На завершення богослужіння, владика Феодор привітав настоятеля храму протоієрея Романа Рішко з престольним святом, та призвав на усіх присутніх на службі Боже благословення.

https://zakarpatpost.net