«Головне залишатися Людиною»

Благодійність – одна з довершених форм співчуття, мудрості та людської гідності.

Ніщо не може зрівнятися з проявом гуманності щодо інших, адже даний прояв відповідальності не може бути вихованим, а тільки свідчити про наявність вищих духовних цінностей, які дані на генетичному рівні.

Колишні вчителі та учні загальноосвітньої школи №5 (1959-1969 р.н) Мукачева висловлюють щиру подяку назавжди своєму учневі та однокласнику, мільярдеру, дипломату та просто гідній Людині Алексу Ровту за щорічну допомогу для підготовки до зимового періоду, яка є дуже доречною в кризовий час.

Подібна благодійна діяльність ведеться з 1994 року по сьогодні, що рік у рік зігріває наші спогади та приносить почуття взаємовіддачі крізь десятиліття. Як приємно, що у добу політичної тиранії маніакального захоплення влади, фальшивої пропагації псевдо-благочинності заради довершення політичних цілей, знайдеться людина, яка безкорисливо надасть подібну допомогу.

Алекс – це людина, яка пройшовши довгий та важкий шлях не забруднила звою гідність лицемірством, гординею та егоїзмом. Матеріальна допомога малозабезпеченим, допомога інвалідам, пенсіонерам, капітальний ремонт Мукачівської загальноосвітньої школи № 5, десятки операцій, які вирішують питання життя і смерті та багато іншого – все це робота Алекса.

Це особистість, яка незважаючи на ієрархічне розділення верст суспільства завжди подасть руку та зрозуміє людську біль, що є найціннішим даром. Це надає приклад сучасному поколінню, що людина повинна залишатися Людиною, незважаючи на зовнішні фактори, які день у день спокушають нас у виборі між добром та злом.

Вчителі та учні Мукачівської ЗОШ №5