У Хусті – ковзанка. Нарешті дочекалися?

На ковзанку хустська малеча чекала давно. І тепер вона є… щоправда, не така, про яку мріяли діти. 9 грудня дороги міста над Тисою стали схожими на дзеркало.

– На мостику на вулиці міській я впала і мало не скотилася в Хустець. Могла поламатися. Врятував мене випадковий  перехожий, – каже містянка Валентина Сабов.

– Травмувалася біля ринку. Ішла в поліклініку, аби мене оглянули, та прямо неподалік впала вдруге. Сходами мене виводив якийсь юнак, що проходив поруч. Іти самостійно не могла. На щастя, маю лише забої та синці. Додому повернулася на таксі, боялася ступити крок, – зізналася інша хустянка Вероніка Король.

Прокоментував ситуацію і Хустський міський голова.

– У нас є розроблені правила благоустрою, згідно з якими біля кафе та магазинів присипати дороги повинні підприємці. Також у місті працює спеціальна служба, яка присипає вулиці спеціальною сумішшю, – зазначив Володимир Кащук.

Підприємці ж, у свою чергу, також нарікають…

– Мені що, закупити міх солі і йти весь центр присипати тому, що в мене є магазин у Хусті? Біля власного закладу я присипав, сусіди  – також.  Але за 10 метрів від них – льодова арена, – запевнив пан Юрій.

На жаль, уже зранку хустяни падали та травмувалися на багатьох вулицях міста.

– На 14 годину поступило троє пацієнтів з переломами кінцівок, ще троє – на амбулаторному лікуванні. Серед потерплих є й неповнолітні – семирічний хлопчик., – розповіла завідувач приймальним відділенням Хустської районної лікарні Раїса Штефуца.

Зараз, на щастя, ситуація змінилася на краще: більше доріг присипано  і мороз відпустив. Однак синоптики обіцяють, що незабаром подібні погодні сюрпризи повторяться.

zakarpatpost.net