В Свято-Троїцькому храмі Ужгорода перебуватиме мироточива ікона Богородиці «Іверська»

Прибуття та зустріч святині відбудеться у храмі 9 грудня о 16-й годині.

 

З благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського з 9 по 12 грудня у Свято-Троїцькому храмі міста Ужгорода (р-н Боздош) Мукачівської єпархії перебуватиме чудотворна, мироточива ікона Богородиці «Іверська», яка знаходиться в селі Кіровка, Калинівського району Вінницької області.

Прибуття та зустріч святині відбудеться у вказаному храмі 9 грудня о 16.00. Від’їзд святині заплановано на 12 грудня о 13.00.

Про святиню: Невелике село Кіровка Калинівського району на Вінниччині, до недавнього часу нічим не відрізнялося від тисяч сіл України. Будучи розташованим в самому серці Вінницькій області, воно жило своїм розміреним селянським життям. Але в 2007 році в духовному житті села сталися події, які сколихнули душі і серця багатьох тисяч християн України. У місцевому храмі преподобної Параскеви Сербської замироточили ікони. Сотні паломників душею потягнулися до цієї благодатної святині.

Мироточили з червня 2007 року: ікона «Всіх святих», чудовий, нерукотворний образ Христа Спасителя. Третє чудо сталося осінню в жовтні. Заплакала Іверська ікона Божої Матері, придбана прихожанами в магазині Браіловського жіночого монастиря під Вінніцею. В скорому часі сльози змінилися крапельками благоухаючого мира. Як зазначає настоятель храму отець Віталій, всі три мироточиві ікони паломники вважають чудотворними.

Щосуботи та щонеділі о 8:30 в храмі відбувається богослужіння перед чудотворними мироточивими іконами.

https://zakarpatpost.net