Які сюрпризи чекають на закарпатців після переходу Приватбанку у власність держави

У Міністерстві фінансів наголосили, що перехід банку у власність держави – це стовідсоткова гарантія того, що вклади українців будуть збережені, а сам банк працюватиме у звичному режимі, а  ситуація наразі повністю під контролем.

У прямому ефірі каналу «112» під час брифінгу сьогодні вранці  голова національного банку України Валерія Гонтарєва заявила, що стовідсотково банк буде належати державі, картки вкладників обслуговуватимуться і в інших банках.

Щодо системи «Приват-24», то з її слів, буде визначатися, де вона буде знаходитися, оскільки раніше була у Дніпрі

А от один із головних акціонерів ПАТ ««ПриватБанк» Ігор Коломойський назвав рішення уряду від 18 грудня про націоналізацію банківської установи «класичним рейдерством». Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, міністр фінансів України  Олександр Данилюк зазначив, що держава в перспективі планує цей банк  продати за прозорими умовами.

Утім прогнозувати, чим обернеться для краян денаціоналізація банку експерти не беруться. Але закликають не сіяти паніку.

У той же час додзвонитися до Управління Національного банку України в Закарпатській області журналісту zakarpatpost.net чомусь поки що не вдається.

zakarpatpost.net