Театр «Бавка» запрошує закарпатську дітвору у казку

У Закарпатському академічному обласному театрі ляльок щороку надзвичайно відповідально ставляться до підготовки та відзначення новорічно-різдвяних свят.

І це не дивно, адже дитяча аудиторія – основний глядач театру, а відвідання новорічної інтермедії для багатьох малюків є першим відвіданням театру взагалі, й саме від першого враження залежить їхнє подальше естетичне формування.

Тому велика увага приділяється навіть святковому оформленню театрального фойє, зокрема, організації тематичних фотозон, де діточок у маскарадних костюмах можна сфотографувати на згадку.

Безумовно, головні події відбуваються на сцені. Цього року підготовлено дві зовсім нові інтерактивні постановки. На стаціонарі йде інтермедія “Новий рік у країні казок”. Юні глядачі активно співпрацюють із казковими героями Лісовою Феєю, Розбійницями, Гаєчкою і Гвинтиком, Відьмочками, Лисицею Алісою, Котом Базиліо, Сніговою Королевою, Дідом Морозом та Снігуронькою, виходять на сцену поодинці та командами і своїм співом, вправами, іграми, кмітливістю допомагають персонажам впоратися з труднощами на шляху до новорічного свята. Фіналом стає святковий концерт, у якому кожна дитина може вийти на сцену і прочитати віршик, заспівати, затанцювати. Інтермедії проводяться для організацій міста. Приємно відзначити, що багато профспілкових організацій співпрацюють із театром ляльок упродовж десятиріч. Завершиться проведення новорічних інтермедій у неділю 8-го січня, тож для тих, хто досі не встиг, іще буде можливість привести дитину до театру.

Крім стаціонарної постановки, закарпатські лялькарі підготували також виїзну інтерактивну виставу-гру – “Казкова новорічна скринька”. Зустрітися з казковими персонажами Ельфом і Піратом, з Дідом Морозом та Снігуронькою, зануритись у новорічні святкові пригоди мали змогу діти віддалених гірських населених пунктів Рахівського та Тячівського районів, серед них – Лазещина, Костилівка, Богдан, Видричка, Лопухів, Усть-Чорна, Красна, Руська Мокра, та Перечинського і Ужгородського районів – села Ратівці, Андріївка, Тур’я Поляна, Полянська Гута, Чорноголова – завдяки керівникам енергогенеруючих компаній краю, які вже декілька років поспіль сприяють подібним проведенням вистав.

Варто згадати, що програма новорічних заходів у Закарпатському академічному обласному театрі ляльок почалася з відзначення свята Миколая та участі артистів у святковому запаленні новорічних вогників головної ялинки Закарпаття на площі Народній, а також – центральних ялинок Ужгорода та Чопа.

У святкові новорічні дні не забувають лялькарі і про доброчинство. Так, благодійні вистави артисти проведуть для діток службовців особового складу військової частини пп В4742 і Управління патрульної поліції Ужгорода та Мукачева.

Колектив театру щиро вітає своїх любих глядачів із прийдешніми святами та сподівається якнайшвидше побачитися знову! Принаймні, вже в січні чудових нагод для цікавих зустрічей буде вдосталь:

8 січня, неділя
«НОВИЙ РІК У КРАЇНІ КАЗОК» – новорічна вистава-інтермедія для дітей дошкільного та шкільного віку;

15 січня, неділя
За мотивами творів Чарльза Діккенса – «СНИ АХНЕУСА» – сентиментальна історія для дітей із шести років та сімейного перегляду;

22 січня, неділя
Дмитро Кешеля – «НЕДОТЕПА ІЗ ВЕРТЕПА» – для дітей від п’яти років та сімейного перегляду;

29 січня, неділя
Олександр Веселов – «СНІГОВИЧКИ ТА СОНЕЧКО» – для дітей дошкільного та шкільного віку.

Початок вистав, традиційно, об 11.00 та 13.00.

https://zakarpatpost.net