Орендувати в Закарпатті ялинку можна за 100 гривень

Новація з хвойними деревами у горщиках стала надзвичайно популярною в Закарпатті. Запропонували ноу-хау лісові господарства. Усе  почалося з Ужгорода, а згодом поширилося на всю область.

Коштують такі дерева від 100 до 800 гривень. Ідея хороша тим, що після закінчення свят їх можна повернути, та ще й отримати назад частину грошей.

Утім, на жаль, кількість ялинок обмежена. Із 20 закарпатських лісгоспів підготували хвою в горщиках усього два лісгоспи – Перечинський та Великобичківський (і то приблизно сотню дерев).

Проте крім оренди живу ялинку можна і придбати. Дерево на корені після Нового року можна висадити. Таким чином і ліс зберігається, і в хаті запах хвої гарантовано.

Хоча звичайні ялинки також продають. Лісгоспи щороку заготовляють їх від 7 до 9 тисяч.

Утім реалізовують дари Карпат і браконьєри. Учора соцмержі облетіла звістка, що Закарпатські потяги переповнені зрізаними ялинками настільки, що пройти деякими вагонами важко.

Хоча поліція і проводить рейди з виявлення незаконних вирубок, та все одно охочі заробити на атрибутах зимових свят знаходяться. Навіть в Ужгороді не всі ялинки продаються з бирками.

zakarpatpost.net