Гадання, прикмети та традиції Святого вечора і Різдва. ВІДЕО

Наближається час різдвяних ворожінь. Тим, хто хоче вже зараз дізнатися про своє майбутнє, можна порадити починати ворожіння уже.

Різдво – це традиційний час Святок і гадань.

У цей час можна практикувати прості гадання під Різдво – для таких дій не потрібно особливих спеціальних приготувань. Серед різдвяних ворожінь можна використовувати: ворожіння під Різдво вдома на картах, ворожіння під Різдво вдома зі свічками, ворожіння під Різдво на дитину. Всі варіанти ворожінь, відомі як ворожіння під Різдво – 2017, можна використовувати починаючи з католицького Різдва.

У Різдво гадання будуть мати особливу силу – обряди відрізняються особливою достовірністю, вони також мають дуже багато шансів, щоб збутися. Різдвяні ворожіння вважаються найсильнішими і правдивими – це властивість різдвяних ворожінь випробувано і підтверджено людьми протягом багатьох років і століть.

Ворожіння на Різдво: на картах

Серед різдвяних домашніх гадань можна використовувати прості способи із колодою гральних карт. При цьому, потрібно дотримуватися деяких правил для ворожінь на картах. Перш за все, для ворожінь потрібно використовувати нову колоду, якою жодного разу не грали. Тільки в цьому випадку карти будуть говорити правду. Далі, потрібно перемішати карти і зняти лівою рукою до себе.

Після цього можна починати гадання. При цьому, якщо випала якась карта, то вона і буде пояснювати ваше запитання. Найпростіший спосіб ворожіння на гральних картах – це вибрати червоне або чорне відповіддю на своє запитання. Якщо червоне – відповідь позитивна, якщо чорне – відповідь негативна.

Різдвяні ворожіння на книзі

Для цього гадання вибирають будь-яку книгу. Кожен по черзі загадує сторінку і рядок, її зачитують і трактують пророцтво. Вважається, що прочитаний у цю ніч рядок обов’язково буде вірним і передбачить те, що чекає на людину в найближчому майбутньому.

Ворожіння на воску

Розтоплений віск свічки крапали в блюдо з водою, а коли віск застигав, його діставали і пояснювали значення отриманих фігур: в деяких бачили будинок і говорили, що з новому році наречена вийде заміж і поїде в новий будинок до чоловіка; фігурки, схожі на тварин передбачали приплід домашніх тварин; якщо у воску проглядася людина, то очікували появу якогось важливого гостя.

Ворожіння на кавовій гущі

Дівчата варили собі каву, випивали її, а чашку перевертали на блюдце. Потім в отриманих візерунках намагалися розгледіти пророкування, зазначив інтернет-портал therussiantimes.com.

Ворожіння з порцелянової тарілочкою

Для ворожіння готують спеціальний лист, на який наносять алфавіт і цифри, і легку порцелянову тарілочку з намальованою на ній стрілкою. Всі сідають навколо столу, кладуть руки на тарілку, трохи торкаючись її пальцями, і викликають дух померлої людини. Якщо він приходить і хоче поговорити (вважається, що саме в Різдвяну ніч душі померлих хочуть вступити в контакт з живими), тарілочка починає рухатися. Усі по черзі задають свої питання, тарілочка рухається і стрілка вказує на літери, з яких складаються слова відповіді.

Старовинне ворожіння перед дзеркалом

Існує давнє повір’я, то в Різдвяну ніч обов’язково треба гадати на судженого. Традиція обряду сягає своїм корінням в далеке минуле: не тільки наші бабусі, але бабусі бабусь знали, як потрібно гадати перед дзеркалом.

До півночі в кімнаті дівчини ставлять дзеркало, накривається стіл, запалюються свічки. Господиня сідає перед своїм приладом. На столі має бути два прилади, другий – для нареченого, якого дівчина буде запрошувати. У відображенні дзеркала вона повинна бачити себе і полум’я свічок. Вимовляються гадальні заклинання: «Суджений-ряджений, прийди до мене вбраний». Заклинання треба повторити  кілька разів.

Вважається, що в відображенні дзеркала з’явиться образ нареченого, іноді можна побачити події, які відбудуться найближчим часом. Як правило, вони пов’язані з одруженням і подальшим сімейним життям. Ворожіння в Різдвяну ніч перед дзеркалом багатьом здається страшним. Ті, хто зважилися на таке, розповідають, що іноді в відображенні виникають жахливі сцени. У цьому випадком не дивлячись в очі сутності в дзеркалі необхідно покласти його склом вниз і сказати «чур мене». Тоді все погане обов’язково зникне.

А якщо ви побачите нареченого, його образ сподобається, треба просто задути свічки, перехреститися і вийти з кімнати.

Ворожіння на зерні

Дає відповідь на поставлене запитання (позитивну або негативну). У мішок або широкий посуд насипте будь зерна: квасоля, горіхи, рис, горох тощо. Проговоріть подумки питання. Чи не дивлячись наберіть жменю. Перерахуйте зерна. Якщо число непарне, значить відповідь буде – немає, якщо парне – так.

А лягаючи спати в різдвяну ніч, пам’ятайте про прикмети. Вважається, що в таку ніч сни мають бути віщими. На ранок не поспішайте підніматися, полежіть із закритими очима кілька хвилин. Це допоможе пригадати подробиці ваших нічних мрій і дасть відповіді, підкаже, що очікувати в цьому році.

zakarpatpost.net