Ув’язнені в Ужгороді молилися до своєї небесної покровительки

Владика Феодор відвідав ув’язнених в Ужгороді.

4 січня в день молитовної пам’яті святої великомучениці Анастасії Узорішительниці вже по добрій традиції, керуючий єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське Богослужіння в храмі святої Анастасії Узорішительниці при УВП № 9 в Ужгороді. Не став виключенням і 2017-й рік.

Як відомо в цей день Церква Христова вшановує пам’ять святої мучениці Анастасії Узорішительниці, повідомляє Єпархіальний інформаційний відділ.

В день Ангела в’язниці, свято прийшли розділити священнослужителі Мукачівської єпархії, ув’язнені та численні богомольці. Зустрічав архіпастиря – голова Пенітеніціарного відділу Мукачівської єпархії, настоятель храму на честь святої Анастасії Узорішительниці – протоієрей Володимир Гуй.

Після завершення Богослужіння владика виголосив проповідь про всюдиприсутність Бога в нашому житті, особливо в житті ув’язнених.

«Кожного року в престольне свято храму цієї установи я повторюю, що поганих людей не буває – бувають помилки, які ми робимо в своєму житті! Напередодні свята Різдва Христового вітаю усіх вас та бажаю, аби Христос протягом нашого життя народжувався в нашому серці, бо саме так ми віднайдемо мир. Із Христом завжди всюди легко: і на волі, і у в’язниці! Духовної втіхи й радості усім вам!», – зазначив у вітальному слові архіпастир.

В кінці архієрей призвав на усіх Боже благословення.

Нагадаємо: На території установи з 2011 року діє стаціонарний православний храм на честь святої Анастасії Узорішительниці. Храм освятив архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, а чин освячення дзвонів новозбудованого храму святої Анастасії звершив перший Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Володимир, Митрополит Київський та всієї України.

Площа приміщення храму – 85 м2, висота – 15 м. Раніше ув’язнені молилися та спілкуватися зі священником на території установи у спеціально облаштованому приміщенні. Проте вже четвертий рік поспіль – мають свій храм.

Фото: Іван ФЕННИЧ