Ужгородці побоюються за лебедів через загибель птахів у Чернівецькій області

У цьому році лебедів прилетіло на зимівлю в Ужгород справді багато. Їм радіють і місцеві мешканці, і туристи. Однак у зв’язку з масовою загибеллю білоперих красенів у селі Чортория Кіцманського району Чернівецької області, закарпатці почали непокоїтися за своїх лебедів.

Є підозра, що птахи із сусідньої області захворіли на пташиний грип. Там проводяться необхідні дослідження і оголошено карантин на 21 день.

І хоч ужгородським лебедям нічого не загрожує, краяни непокояться про їхню долю.

– На Чернівеччині вже загинуло 20 пернатих. Це – жах! Треба берегти наших, аби не заразилися. І місцевому населенню менше б їздити зараз. Але немає гарантії, що недугу не можуть привезти туристи, – кажеzakarpatpost.net ужгородка пані Юлія.

– Я щодня підгодовую лебедів. Звик до них і полюбив. Пам’ятаю, як ми всі сумували за ними після паводку. А зараз таке щастя – їх прилетіло стільки! Дуже переживаю за них! – наголосив мешканець обласного центру Закарпаття пан Євген.

Загалом зимують лебеді в Ужгороді вже не перший рік. Тому й не дивно, що краяни вже вважають їх настільки рідними та не на жарт переймаються їхньою долею.

zakarpatpost.net