28-річний закарпатець вимагав у майстра гроші, нібито за неякісний ремонт автомобіля

Вимагачу, якого затримано «на гарячому» загрожує до 5 років позбавлення волі.
Як повідомив керівник Тячівської місцевої прокуратури Степан Жовнір, у ході проведення негласної слідчої дії «на гарячому» затримано місцевого мешканця, котрий вимагав від односельчанина грошові кошти у сумі 1000 доларів США та був затриманий під час передачі частини обумовленої суми – 300 доларів США.

Зокрема, вказаний захід було проведено Тячівською місцевою прокуратурою, спільно з місцевим відділом поліції, у межах розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 КК України (вимога передачі чужого майна чи права на майно або вчинення будь-яких дій майнового характеру з погрозою насильства над потерпілим (вимагання), вчинене за попередньою змовою групою осіб), проведено негласну слідчу (розшукову) дію у виді контролю за вчиненням злочину.

Попередньо встановлено, що до правоохоронців звернувся житель одного з сіл Тячівського району та повідомив, що місцевий мешканець вимагає у нього 1000 доларів США і погрожує вбивством. Встановлено, що 28-річний закарпатець вимагає у майстра гроші, нібито за неякісний ремонт автомобіля. При цьому вимагач погрожував майстру предметом, схожим на пістолет, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Відтак, вилучено кошти, отримані вимагачем телефон, набої та предмет, схожий на пістолет. Його затримано в порядку ст. 208 КПК України та поміщено в ізолятор тимчасового тримання Тячівського відділу поліції.

На даний час проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії, вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

https://zakarpatpost.net