Чому закарпатці закривають бізнес?

Бізнес обкладають все новими й новими податками. Держава замість того, аби надавати підприємцям  безвідсоткові кредити для створення нових робочих місць, все сильніше затягає зашморг тим, хто хоче працювати.

Протягом останнього тижня в Україні скоротилася кількість підприємців на 10,85 тисяч. Це дуже багато. Так масово не закривалися підприємства навіть у важкі дев’яності.

Найбільше ФОПів закрили в Київській області (1401), Харкові (1368) та Дніпрі (980). Найменш активні підприємці в Тернопільській (206) та Волинській (217) областях, як повідомляє ubr.ua.

За  даними сервісу реєстраційних даних українських компаній OpenDataBot,кінцеву картину «обезглавлення» бізнесу буде видно вже за кілька місяців.

А почалося все з підписання президентом змін до законодавства щодо роботи фізичних осіб-підприємців, що полягає в невтішних новаціях згідно з якими починаючи з 1 січня ФОПи 2-ї та 3-ї груп щомісяця повинні сплачувати єдиний соціальний внесок (ЄСВ) у розмірі 704 грн. До речі, платять цю суму навіть непрацюючі фірми. У той же час раніше підприємцям доводилося платити всього п’ятивідсотковий єдиний соціальний внесок. Якщо ж фірма не працювала,  чи в неї не було доходів, податок не сплачувався.

Слід зазначити, що частина ужгородських підприємців поспішала закрити ФОПи ще в кінці грудня. Під ЦНАПом були величезні черги і щодня там приймали більше трьох сотень заяв.

Як  наголосила приватний підприємець Надія Юрко, вона займала чергу ще зранку, але вже о восьмій у ЦНАПі було дуже багато людей. Жінці, аби закрити бізнес довелося стояти у черзі кілька днів.

Так само зазнали на собі незручності й інші власники фірм. І все – через соціальний закон. Та й виплачувати підвищені міні малки багато хто з юридичних осіб просто не має з чого.

Отже,безробітних у нашій області побільшало.

zakarpatpost.net