В Ужгороді фонтани можуть працювати і взимку

В Ужгороді є кілька фонтанів, кожен із яких має свою історію. На площі Поштовій штучний водограй з’явився ще за каденції попереднього міського голови Віктора Погорєлова. Його відкрили  27 вересня 2013 року.

Тобто, новий і сучасний фонтан мав би бути окрасою і гордістю міста. Але, на жаль, він радше став головним болем місцевих мешканців. Через незручне розташування чаші матері одразу почали обурюватися. Побоюючись за безпеку дітей. Та й фонтан уже не раз виходив з ладу.

Деякі фахівці в коментарях для zakarpatpost.net стверджували, що водограй зроблено із обладнання для басейнів і роботи велися з порушенням усіх будівельних технологій.

Тоді у міськраді на запити громадськості пояснили, що фонтан зроблено за кошти таємних меценатів, а його вартість склала 400 тисяч гривень.

Чиновники, у свою чергу, запевняли, що з бюджету не було витрачено ні копійки.

Тож невідомо для чого було приватні кошти викидати на вітер, вкладати  заощадження людей у  споруду  сумнівної якості, адже через морози, перепади температур, дешевий оздоблювальний матеріал чаша незабаром потріскалася і певний час фонтан перебував на реконструкції. Досі невідомо, за чий рахунок водограй ремонтували, але громадські активісти запевняють, що за кошти міської скарбниці… до речі, чималі.

У народі взагалі цей фонтан називають басейном.

Але ж його навіть зараз іще можна перетворити на кращий, дати йому, як кажуть, друге дихання. Добре знаються на цьому у Львові. Там вміють оснастити водограї на зиму світлодіодними елементами, надати водограям креативності, яскравих штрихів і привабити увагу туристів навіть до дрібниць.

А чому б Ужгороду не перейняти позитивний досвід сусідів?

Обласний центр Закарпаття останнім часом отримав дійсно гарну ілюмінацію, вночі місто стає казковим. Але було б гарно мати ще й зимові фонтани зі світильниками  замість води, коли у темряві сяє і сам водограй, і його чаша. Це і просто, і гарно. Так само можна було б привести до ошатного вигляду фонтан у сквері навпроти СБУ.

І не треба лякатися новацій. Скільки ж шуму було довкола фонтану на площі Народній. А  тепер він став улюбленим серед закарпатців. І дітям, і дорослим подобається бігати під струменями води, там фотографуються туристи, та й площа простора і вільна від будь-яких додаткових конструкцій.

Тож чому б фонтан на Поштовій так само не зробити однією з родзинок міста?

zakarpatpost.net