В Ужгороді колядували маленькі гості зі Словаччини

Засвідчити міцність дружніх зв’язків із закарпатцями та вшанувати народні традиції приїхали діти зі Словаччини на Закарпаття. 12 січня три десятки школярів із сусідньої країни колядували та віншували в обласній адміністрації, повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Закарпатської ОДА.

Візит школярів з міста Вранов-над-Топльоу вже став традиційним: цьогоріч вони виступали в обласному центрі вже вшосте. Приїзд дітей із сусідньої країни відбувся за сприяння дипломатів – Почесного консула України в Словацькій Республіці Станіслава Обіцкі та Генерального  консула Словацької Республіки в Ужгороді Янки Буріанової. «Прийміть ці різдвяні колядки, як щире вітання від усієї Словаччини. Бажаємо вам – Закарпаттю та Україні – в новому році всього найкращого, здоров’я, щастя миру та безпеки», – наголосила у вітальному слові пані Буріанова.

Делегацію колядників на Закарпатті вітав керівник краю Геннадій Москаль. Він подякував дітям за виступ і вручив їм солодкі подарунки.

У рамках візиту на Закарпаття діти зі Словаччини колядували у декількох локаціях. Зокрема, в Ужгородській спеціалізованій ЗОШ №4, де вивчають словацьку мову та у Генеральному консульстві Словацької Республіки в м. Ужгород.

 

 

zakarpatpost.net