Двоголового півника із Закарпаття спіткала важка доля

Днями  я їхала в Ужгород і в маршрутці жінка розповіла про дивний випадок, що трапився нещодавно з її знайомим. Вирішила поділитися історією із газетою «Екстра Закарпаття».

Фермер із Тячівщини ще влітку поставив у  інкубатор курячі яйця. Із них через 21 день вилупився цілий виводок пташенят. Але одне з курчат було незвичним. По-перше, саме яйце було більшим  у розмірах від інших, а по-друге, курчатко з нього вилізло останнім… але найдивніше те, що воно мало… аж дві голови!

Чоловік дивувався, що за чудасія, а його дружина радила позбутися від пташеняти, бо, мовляв, нестандартна зовнішність – то поганий знак.

Проте фермерові вже були відомі випадки мутації домашніх тварин  у інших господарів. Скажімо, у його товариша з Рівненської області була свиня з п’ятьма ногами, чотири з яких були повноцінними, а одна – коротшою за інші, а у знайомого з Черкас – акваріумна рибка з двома хвостами…

Тому вбивати  курча ґазда не захотів. Правда, у те, що воно житиме довго – також не вірив. Однак пташенятко росло і крім зайвої голови нічим не відрізнялося від інших. Більше того, із нього незабаром виріс молоденький півник.

Перед Новим роком господар навіть планував його зарізати. Але цього разу вже не дозволила жінка, наголошуючи, що не треба дратувати господаря року, адже 2017 рік – саме рік Півня. Проте Петю таки відправили до миски – на Різдво.

Зі слів фермера, на смак він зовсім не відрізнявся від інших курей.

Розголос із незвичного пернатого закарпатець робити не хотів, тому про історію розповідав дуже мало кому, на його думку – зайва увага не допомагає бізнесу, а лише привертає погляди контролюючих органів.

Шкода, що мені не вдалося побачити того півника. Якби я  купила його від тячівського господаря,  він досі залишався б живим.

Ганна СОЙМА, газета «Екстра Закарпаття», ексклюзивно для  zakarpatpost.net