Які пенсії отримуватимуть закарпатці? Досі не погоджено деталі реформи

Населення зубожіє. Особливо скрутно доводиться пенсіонерам. На Закарпатті працездатні краяни нерідко виїжджають на сезонні роботи за кордон, а старенькі змушені животіти з мізерної державної допомоги.

Про анонсовану пенсійну реформу говориться багато. Однак Кабінет Міністрів ще не погодив, яким чином буде її проведено.

Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева в ефірі “Українського радіо України”, передають Українські Новини.

“Пенсійна реформа сьогодні напрацьовується. Ми дев’ять місяців над нею працюємо. Говорити про деталі я б сьогодні не став, оскільки остаточний варіант ми ще не погодили”, – сказав Рева.

Він зазначив, що метою реформи є скасування “зрівнялівки” у системі пенсійного забезпечення.

“Є зрівнялівка, і люди, які платили в Пенсійний фонд, мають таку ж пенсію, як і ті, хто цього не робив”, – зазначив Рева.

“Має бути відновлена справедливість. Ніяких спецпенсій, ніяких окремих законів про пенсійне забезпечення для різних категорій, для всіх єдиний підхід – стаж і заробіток. Вона (система) повинна дати пріоритет тим, хто більше працював і більше платив (у ПФ). Пенсія повинна платитися не тому, що я досягнув пенсійного віку, а тому, що я її заробив. Якщо, досягнувши пенсійного віку, я пенсію не заробив, я не повинен претендувати на пенсійне забезпечення”, – сказав Рева.

При цьому він зазначив, що окрема система пенсійного забезпечення буде тільки для військовослужбовців.

“Судді теж повинні бути на загальній системі пенсійного забезпечення. Вони такі ж громадяни, як і всі інші. Від Президента й до рядового працівника всі принципи пенсійного забезпечення повинні бути єдині, якщо ми говоримо про правову державу”, – сказав Рева.

Раніше Міністерство соціальної політики заявляло, що остаточний варіант пенсійної реформи відсутній.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2017 рік з дефіцитом в обсязі 141,5 млрд гривень.

zakarpatpost.net