До угорського консульства ужгородці продовжують приносити квіти

Страшна трагедія, що трапилася в Італії з угорськими дітьми, не залишила байдужими багатонаціональне Закарпаття.

Уже з самого ранку після служби в церквах до Генерального консульства Угорщини в Ужгороді почали приносити квіти не тільки закарпатські угорці, а всі, кого сколихнула страшна звістка про аварію. Також краяни запалюють поруч лампадки.

Ужгородці співпереживають сусідній державі, з якою нас пов’язують дуже давні міцні і дружні стосунки. Зокрема, тільки торік в Угорщині оздоровилися більше тисячі дітей воїнів АТО.

На жаль, трагедії людей зближають. Тож наші краяни зі скорботою схиляють голови в зажурі… Те, що загинули діти, надає події ще більш трагічного відтінку.

У той же час ні делегацій, ні чиновників біля консульства поки що не видно. Можливо через те, що нині Закарпаття святкує День соборності України. Тож офіційні заяви з приводу непоправного лиха керівництво області, скоріш за все, робитиме завтра.

Нагадаємо, що вчора неподалік від Східної Верони автобус, що їхав із Франції до Угорщини, врізався у стовп, після чого загорівся. Пасажирами були діти віком від 14 до 18 років. Національна пожежна служба Італії повідомила, що загинуло 16 осіб, 39 отримали поранення.

Сайт zakarpatpost.net висловлює щире співчуття рідним та близьким усіх жертв жахливої трагедії.

zakarpatpost.net