Фестиваль різників на Берегівщині хочуть заборонити

Фестиваль різників у Гечі щороку набуває резонансу. Торік з цього приводу на Берегівщині проходили акції протесту і в результаті захисники тварин домоглися того, що свиней різали до початку проведення заходу. Цьогоріч же активісти написали офіційне зверенення до президента з вимогою заборонити проведення «конкурсу». 

Із текстом документу можна ознайомитися у Фейсбуці.

“Шановні народні обранці та високопосадовці!

Ми просимо Вас заборонити проведення так званого «Міжнародного конкурсу різників» (угорською – «Mezőgecsei Nemzetközi Böllérverseny», або ж Disznótor, буквально – «Свинячі поминки»), що проводиться наприкінці січня у с. Геча Берегівського району Закарпатської області України. Як люди з активною громадянською позицією, ми глибоко обурені, що подібний «Фестиваль поминок» взагалі є можливим у сучасному європейському суспільстві, й абсолютно впевнені, що подібним атавізмам немає місця у XXI сторіччі.

Якщо керуватися логікою, саме для того, щоб продемонструвати виключну культурність, високу моральність та освітню необхідність заходу, місцем забою тварин був обраний майданчик, розташований прямо у подвір’ї дитячого садка!!! – поряд із будинком культури, реформаторською церквою та будівлею початкової школи . Ми ще раз категорично висловлюємо наш протест проти пекельних ігрищ,” йдеться у повідомленні.

zakarpatpost.net