Як чиновники ділять закарпатський ліс

– Через Закарпаття за кордон із травня минулого року не пройшов жоден вагон з лісом, – зазначив голова Закарпатської ОДА в інтерв’ю виданню «Апостроф». – Навіть коли намагалися вивезти його під якою іншою товарною класифікацією, як дрова. Ми зробили спеціальну експертизу, яка показала, що дрова мають підходити тільки для спалювання в печі, в камінах і не більше. А їх все возили для виробництва паперової продукції, целюлози, тобто того, що за законодавством України заборонено до вивезення, повідомляє zakarpatpost.net прес-служба Закарпатської ОДА.

На прохання «Апострофа» прокоментувати заяву віце-прем’єр-міністра Іванни Климпуш-Цинцадзе про те, що вирубка лісів триває й далі, Геннадій Москаль відповів:

– Державне агентство лісових подало проти Закарпатської ОДА  39 позовів за те, що ми затримали ліс на кордоні. Так нехай пані Климпуш викличе Христину Юшкевич (голова Державного агентства лісових ресурсів) і та розповість, як Держагенція судиться з обласною держадміністрацією, яка заборонила вивозити ліс під виглядом дров… А чого ж ви не говорите, що пані Климпуш агітує за те, щоб Україна дозволила вивезення кругляка в Європу? Де ж її совість? Між іншим через те, що ліс не вивозиться, почався підйом лісової промисловості Закарпаття. Кількість підприємств, які зайнялися глибинною переробкою деревини, збільшилася в деяких районах від шести до восьми разів. Хоча в нас брак внутрішньої деревини, незважаючи на те, що 54% ​​території Закарпаття – це ліси, але у нас брак дров.

zakarpatpost.net