Як Валентина з Барсиком моржують в Ужгороді

Пані Валентина, незважаючи на холоднечу полюбляє купатися в річці.

Моржує вона не сама, а разом зі свою собакою Барсиком. Чотирилапий супроводжує господиню всюди.

Жінка каже, що рада мати такого відданого компаньйона.

Холодні процедури захопили поціновувачку адреналіну ще в юності.

– В Ужгороді я живу всього 1,5 років. Родом я з Кіровоградської області. Ще в юнацькі роки  ходила в баню. Після цього виходила на вулицю й обливалася холодною водою. Виливала її прямо на голову. Це приносило мені неабияку втіху. Тому загартовування водою я вирішила продовжити. Коли не мала можливості йти до річки, виходила на вулицю й виливала собі відро води на голову, – зізнається пані Валентина. – А після занурення й зараз відчуваю приплив енергії та бадьорість, настрій стає дуже позитивним.

Та й справді обличчя жінки випромінює щастя. Вона життєрадісна й задоволена.

– Мені до снаги також виконувати різні фізичні і дихальні вправи. Спорт – це здоров’я. Хоча певний час  я хворіла. Тоді взагалі відмовилася  від м’яса, протягом півроку займалася сироїдством. І самопочуття дійсно покращилося, – наголошує екстремалка. – Зараз, щоправда, їм все.

Моржує пані Валентина біля підвісного моста. При цьому грубою палицею щодня пробиває лід, адже за добу вода замерзає. Потім стелить собі на кригу клейонку,  яку застеляє рушником, аби пальці не примерзали до настилу. Відтак – рішуче заходить у воду, занурюється разів десять, спокійно виходить на берег, накриває ноги рушником і стоїть на морозі.  Каже, що недавно  був такий холод, що з тіла йшла пара. Потім вона обтирається й одягається. Поруч із нею бігає і за всім спостерігає Барсик.

– Я його привезла з міста Фастів Київської області, де раніше жила, – ділиться думками жінка. – В Ужгороді мені подобається найбільше. Він дуже зручний у плані проживання. До того ж тут дуже гарно у всі пори року.  Уж, що протікає через усе місто, надає столиці Закарпаття особливого шарму. Та й купатися можна будь-де. Вода чиста й прозора, – стверджує пані Валентина.

Дивлячись на неї, хочеться також спробувати крижаний драйв, адже її ентузіазм просто зачаровує…

Володимир ЗАКАРПАТСЬКИЙ, zakarpatpost.net