В Ужгороді презентували українсько-угорський проект «2017 рік – рік співпраці у галузі безпеки дорожнього руху»

Результатом взаємодії Генерального консульства Угорщини у м. Ужгород та Управління патрульної поліції у містах Ужгород та Мукачево стало спільне рішення оголосити 2017 рік на Закарпатті роком співпраці у галузі безпеки дорожнього руху. Урочисте відкриття серії заходів відбулося сьогодні, 1 лютого, в актовій залі ЗОШ ім. ДойкоГабора в Ужгороді.

Участь у заході взяли Генеральний консул Угорщини у м. Ужгород Йожеф Бугайло, депутат міської ради м. НьїредьгазаКаройАндо,керівництво поліції угорського міста Ньїредьгаза – підполковник поліції, начальник управлінняЛасло Ійєш, підполковник поліції, начальник транспортного відділуСаболчМорваі, ст. лейтенант поліції Шандор Слінскі.Українську сторону представили заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Віктор Мікулін, заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто, заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак, представники правоохоронних органів Закарпаття та понад сотню ужгородських школярів.

У вступній промові Йожеф Бугайло наголосив, що Угорщина завжди підтримувала ініціативи сусіднього Закарпаття, тим більше, що наразі йдеться про безпеку дітей як учасників дорожнього руху. Заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін зазначив, що Угорщина й раніше допомагала Закарпаттю у покращенні стану доріг, а це безперечно впливає й на рівень безпеки на шляхахобласті.

Вже сьогодні угорська сторона передала 150 комплектів світловібдиваючих жилетів та елементів для одягу закарпатським патрульним та 100 комплектів для учнів чотирьох навчальних закладів Ужгородщини. «Це лише перший крок у реалізації низки заходів у рамках проголошеного року співпраці в галузі безпеки дорожнього руху. За підтримки наших угорських партнерів ми спробуємо охопити ще більшу шкільну аудиторію. Дітей, які сьогодні отримали подарунки у вигляді світловідбиваючих елементів одягу, ми закликали використовувати їх на вулицях міста. Статистика щодня фіксує близько десятка ДТП, внаслідок яких травмуються і гинуть люди. Винуватцями аварій є не тільки водії, але й пішоходи. Наша мета убезпечити їх і навчити дорожній грамоті. Окрім того, вже 6 лютого стартує пілотний проект «Шкільний патруль», ініційований Управліннямпатрульної поліції у містах Ужгород та Мукачево. Ми відібрали і підготували кращих учнів Коритнянської ЗОШ для виконання обов′язків патрульних у власній школі. На черзі робота зі школярами ЗОШ ім. ДойкоГабора. Це не перші й не останні наші ініціативи, які покликані виховати відповідальних і законослухняних громадян України», – розповів начальник УПП міст Ужгород та Мукачево Юрій Марценишин.

zakarpatpost.net