П’ять причин, щоб з’їсти банан

Банани є одними з найбільш корисних для здоров’я продуктів. Вони допомагають боротися зі стресом і стомлюваністю, полегшують стан гіпертоніків і хворих на виразку шлунка, швидко відновлюють енергію. Проаналізувавши всі корисні властивості банана, можна виділити 5 основних причин, за якими присутність цього продукту в раціоні просто необхідно, пише Ukrainian Women’s Magazine.

1. Зниження стресу і зменшення депресії

Банани містять особливі речовини, які сприяють виробленню серотоніну. А цей гормон, як відомо, сприятливо позначається на настрої і викликає відчуття спокою.

2. Зміцнення захисних сил організму і підвищення працездатності

Плоди бананів можуть похвалитися вмістом великої кількості корисних для здоров’я людини речовин.

У першу чергу варто відзначити наявність різноманітних вітамінів в бананах, а саме захищають від старіння вітамінів А і Е, що поліпшують стан нервової системи вітамінів групи В, а також зміцнює імунітет аскорбінової кислоти.

Багаті банани і важливими для організму мінеральними речовинами: поліпшує роботу мозку фосфором, що виводить з організму надлишки рідини калієм, що підтримує здоров’я серцево-судинної системи магнієм, що зміцнює кістки кальцієм і необхідним для процесу кровотворення залізом.

3. Поліпшення роботи кишечника

Користь бананів полягає і в наявності великої кількості клітковини, тому їх вживання в їжу допомагає впоратися із запорами. Крім того, банани здатні знижувати надлишкову кислотність, тому вони відмінно рятують від печії.

4. Використання в якості дієтичного продукту

М’яка і ніжна структура бананів обволікає стінки шлунка захисною плівкою. Тому банан, з’їдений на голодний шлунок, допомагає знизити прояв симптомів гастриту і виразки.

5. Швидке відновлення енергії

Важко знайти продукт для перекусу, який буде краще, ніж банани. Так як вони містять легкозасвоювані натуральні цукру, які дають організму миттєвий приплив сил. До речі, енергії від одного з’їденого банана може вистачити до півтора годин роботи. При цьому не обов’язково вживати банани тільки в чистому вигляді, їх також можна додавати в енергетичні коктейлі або йогурт.

zakarpatpost.net