Ужгород готується до свята кохання

У вівторок ужгородці відзначають улюблене свято молоді – День святого Валентина. Незважаючи на те, що традиції свята закоханих є не закарпатськими,  а європейськими (та й звідси до Європи, як кажуть, рукою подати) у нас цей день полюбили, особливо юнь.

До 14 лютого Ужгород активно готується вже. Новорічно-різдвяну атрибутику поступово замінили червоні сердечка. На вулицях продають усілякі сувеніри та солодощі, повітряні кульки і квіти, вітрини магазинів та закладів харчування оздоблюють різні цікавинки, що уособлюють найсвітліші почуття.

Величезний символ кохання з’явився і просто неба на Корзо.

Про свято молодь каже, що чекає на нього з нетерпінням.

— Замовила для коханого рукавички із сердечками, а відсвяткуємо День Валентина у мене вдома, – наголошує студентка Ксенія.

— Ми вирішили не дарувати одне одному подарунків, поїдемо в гори. Там отримаємо масу приємних вражень, – стверджує молоде подружжя Роман та Дарина.

У той же час старше покоління не надто активно святкуватиме.

—Які свята кохання були в моїй молодості, – запевняє пан Леонід. – Любов повинна гріти серце щомиті, кожну секунду, а не лише в один календарний день.

І все ж… приємно, що Ужгород до Дня закоханих стає особливим. Не дарма наше місто полюбили лебеді, воно дійсно є містом кохання.

zakarpatpost.net