Чому вранці корисно робити зарядку?

Не так давно, наші батьки вставали вранці під звуки ранкової зарядки, коли вся країна робила корисні вправи разом. Але минув час, і сьогодні, навряд чи можна знайти підлітка, який би з задоволенням займався ранковою зарядкою.

Та й не зрозуміло йому, навіщо все це потрібно. По-перше, можна займатися фізичними вправами тоді, коли буде зручно, а по-друге, багато підлітків ходять у тренажерні зали, які зазвичай працюють у вечірньо час, що дуже зручно.

Та й відмовлятися від кількох додаткових хвилинок сну, не кожному захочеться. Сьогодні спробуємо розібратися, чому все ж корисно займатися зарядкою вранці. Або, можна робити це, коли зручно.

Для початку потрібно зрозуміти, що ранкова зарядка не може складатися з виснажливих вправ, від яких згодом тіло відчуває втому і хочеться спати. Зарядка повинна бути розминкою для тіла і м’язів, щоб організм зрозумів, що настав ранок і потрібно підготуватися до робочого дня. Після зарядки м’язи приходять у тонус, і тіло повністю прокидається, пише gerwoman.

Якщо ви зранку виконуєте легені, нескладні вправи, то поле цього варто прийняти контрастний душ і поснідати. Так ви додасте собі бадьорості і гарного настрою на цілий день, а при бажанні ввечері можна сходити в спортзал, де можна підкачати м’язи серйозніше.

Учені багатьох країн довели, що якщо займатися зарядкою щоранку, то можна позбутися таких захворювань як стрес і депресія. У людини з’являється гарний настрій, він сповнений енергії і нервова система заспокоюється. Така людина не страждає песимістичним настроєм, а завжди ходить в хорошому настрої та з посмішкою на обличчі.

Якщо цих причин вам буде достатньо, для того щоб почати робити зарядку вранці, то варто спершу розпланувати так свій ранок, щоб час занять не забирало часу у сну, і ви все встигали. Займатися фізичними вправами з ранку потрібно з бажанням і з позитивним настроєм, а не змушувати себе через силу. Займатися зарядкою потрібно постійно, незалежно від умов, пори року та святкових днів.

zakarpatpost.net