Двоє місцевих і переселенець із Донецька обкрадали квартири у Ужгороді і Мукачеві

Закарпатські оперативники припинили діяльність учасників злочинної групи, яка підозрюється в 14 крадіжках з квартир жителів Ужгорода і Мукачева, повідомляє zakarpatpost.net відділ комунікації Закарпатської поліції.

Впродовж жовтня-грудня минулого року в Ужгороді та Мукачеві злочинна група обкрадала квартири місцевих мешканців.

В ході оперативно-розшукових заходів працівники кримінальної поліції встановили всіх учасників цієї злочинної групи. Двох із них затримали одразу ж після скоєння ними чергової крадіжки на вул.Володимирській в обласному центрі. А невдовзі взяли і ватажка банди.

Учасники злочинної групи – троє чоловіків, двоє місцевих і один переселенець із Донецька, який вже раніше судимий за розбої та крадіжки. Після чергового відбування покарання 33-річний донеччанин переїхав до обласного центру Закарпаття, де створив злочинну групу, до якої увійшли 35-річний житель Ужгорода, який свого часу притягався до кримінальної відповідальності за наркозлочини, та 33-річний уродженець Мукачева, який мав проблеми із законом за майнові злочини.

Для того, щоб обрати квартиру, де немає господарів, чоловіки заходили у під’їзд і обдзвонювали всі квартири підряд. З помешкань чоловіки забирали все майно, яке в подальшому можна було легко збути. В першу чергу крадії шукали гроші та коштовності. Наразі дана група підзрюється в чотирнадцяти епізодах, однак цифра може зрости.

За всіма фактами поліція розпочала кримінальне провадження. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Усім трьом учасникам злочинної групи оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Двох із них за клопотанням слідчого суд взяв під варту, третій перебуває під домашнім арештом.

Досудове розслідування у справі триває.

zakarpatpost.net