Закарпатський умілець випікає до Дня закоханих ексклюзивні солодощі

День святого Валентина – одне з найулюбленіших свят молоді. 14 лютого всі кафетерії переповнені закоханими парами. До цього дня у сувенірних крамницях продають масу подарунків. Хоча ставлення суспільства до європейського свята двозначне, кожен прагне здивувати близьку людину бодай якимось сюрпризом.

Дрібниці на пам’ять

Віктор Штефуца – майстер креативу. У його творчому доробку багато цікавинок до всіх свят, тож День закоханих, для умільця не є винятком.

-Зараз у магазинах стільки всього, що очі розходяться. Купити можна абсолютно все. Однак чужі речі – то лише чужі. У кожен витвір, подарований близькій людині, потрібно вкладати частинку власної душі. Тоді подарунок буде винятковим, – переконаний Віктор.

І він справді вміє здивувати оточуючих незвичними сувенірами.

-Колись я до свята закоханих робив багато листівок у вигляді сердечок і роздавав їх людям – перехожим, незнайомцям. Просто так. Аби дарувати хороший настрій. І всі, хто отримав такий сюрприз, справді щиро  раділи, – ділиться думками майстер на всі руки. – Якщо немає часу, можна зробити щось простеньке, головне, аби з любов’ю. Наприклад, цьогоріч я виготовив кілька сердечок із ниток, прив’язав їх до стрічок із намистинками. Можна таким чином оздобити стіни, лампи, двері, створити «музику вітру»…  У осені у святкові дні неодмінно повинен панувати особливий настрій… Можна викласти колаж зі світлин дорогої серцю людини, можна намалювати її портрет, можна написати кілька листів з теплими словами щирих побажань… і їх розкидати на столі…

Слід зазначити, що за основу для своїх ексклюзивних композицій Віктор завжди бере натуральні матеріали. Багато виробів у нього з дерева, паперу, полімерної глини… А ще – він вміє здивувати інших оригінальними витворами з повітряних кульок, незвичними виробами зі стрічок, тканини, цукерок і навіть із квітів…

Кулінарні сюрпризи

Не дарма кажуть, що чоловіки – найкращі у світі кулінари. Віктор Штефуца – цьому є підтвердженням. Він взагалі багато що вміє готувати, а до Дня святого Валентина ділиться рецептом «тіста кохання».

-Це пісочне печиво із горіхами. Робиться він дуже просто. Нам знадобиться: 2,5 склянок борошна, три жовтки, 300 гр. вершкового масла, склянка цукру, 1/2 ч. ложки соди, склянка мелених горіхів, сіль. Борошно просіваємо, змішуємо з содою, викладаємо гіркою, в центрі якої робимо невелике заглиблення. Розтираємо з цукром масло і додаємо до нього жовтки та сіль. Отриману суміш перемішуємо з борошном за допомогою ножа і збираємо в грудку. Тісто на півгодини слід помістити у холодильник. Відтак виймаємо, розкачуємо і вирізаємо за допомогою формочок сердечка. Нарізане тісто викладаємо на деко, зверху змащуємо збитим яйцем, присипаємо тертими горіхами і відправляємо в духовку, розігріту до 150-200 градусів. При більш високій температурі через те, що масло почне швидко розчинятися, печиво може кришитися. Випікаємо до золотистого кольору. Для глазурі можна розтопити на водяній бані плитку білого шоколаду і додати в суміш рожевий барвник. А як уже оздоблювати – це справа кожного особисто. Тут уже в кого на скільки вистачить фантазії, – розповідає кондитер-експериментатор.

Загалом у кулінарній книзі умільця ще багато різних рецептів, однак Віктор Штефуца радить, перш за все, правильно подавати страви, аби справити у близької людини якнайкраще враження.

-Робіть коханим романтичні подарунки, даруйте приємні миті, не бійтесь виявити креатив. Адже вечеря, приготована своїми руками і власне для двох запам’ятається набагато більше, ніж посиденьки до ранку у ресторані чи в кафе, а зроблена самотужки валентинка може бути в сотні разів милішою серцю, ніж банер із фотографією у центрі міста, – каже Віктор. – Важливо – ділитися власним позитивом.

До речі, нині дуже модно дарувати саме емоції. Це може бути як поїздка верхи на коні, так і спуск на лижах із крутої гори, чи політ із парашутом. І все ж… головне – не перестаратися у сміливих рішеннях і враховувати думку, потреби та бажання партнера.

Марина АЛДОН, zakarpatpost.net