В ужгородського крадія з платіжних карток українців був спільник

Спільнику ужгородця, який використовував сайт оголошень для шахрайський дій, поліція оголосила про підозру, повідомляє zakarpatpost.net відділ комунікації Закарпатської поліції.

Оголошено про підозру та обирається міра запобіжного заходу щодо чоловіка, який є співучасником ужгородця у вчиненні шахрайства. Як повідомлялося раніше, кіберполіція виявила причетність 23-річного ужгородця до п’яти епізодів незаконного заволодіння коштами в Херсонській, Одеській, Вінницькій та Донецькій областях. Чоловік за допомогою сайту оголошень продавав неіснуючі товари, привласнював гроші клієнтів та переставав відповідати на їх дзвінки. Поліція з’ясувала, що у підозрюваного в шахрайстві був спільник – колишній мешканець Донецької області. Його роль в шахрайській схемі була дуже важливою, адже чоловік знаходив людей в Ужгородському та Виноградівському районах, які за винагороду погоджувалися надати свої банківські рахунки для здійснення проплат. В такий спосіб чоловіки намагалися приховати сліди своєї злочинної діяльності.

За фактами розпочаті кримінальні провадження. Правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо, що одного учасника злочинної групи взято під варту, а щодо іншого сьогодні в суді обиратиметься міра запобіжного заходу.

zakarpatpost.net