Як продовжити молодість: ТОП-5 доступних суперпродуктів

Куркума, червоний перець і кунжут – лише невелика частина списку.

Правильне харчування допомагає не тільки зміцнити здоров’я, а й зберегти молодість. Такої думки дотримуються експерти Британського інституту харчування.

Вони провели дослідження і виявили, що здорове харчування дуже часто асоціюється з недоступними і дорогими продуктами, тому люди переконані, що правильне харчування доступно далеко не всім. Насправді, як пояснюють експерти, суперфуди настільки поширені на полицях магазинів, що кожен з нас хоча б раз у кілька днів з’їдає їх.

Про це пише Новое время з посиланням на Telegraph.

Топ-5 доступних суперпродуктів для збереження молодості:

Червоний болгарський перець

Найбільшою перевагою червоного перцю є наявність великої кількості вітамінів групи В, А і С, а також антиоксидантів. Вітамін А відповідає за красиву шкіру і волосся, хороший зір і, разом з вітаміном С за імунітет. У свою чергу антиоксиданти борються з шкідливим впливом токсинів, знижують ризик виникнення серцевих захворювань і затримують старість.

Всього одного перцю достатньо, щоб покрити добову потребу в цих вітамінах.

Кунжут

Насіння кунжуту містить ряд рослинних жирів і кислот, які беруть участь у всіх процесах організму. У ньому містяться вітаміни А, С, Е і групи В; мінерали – магній, цинк, фосфор, залізо, кальцій. Кунжут покращує стан нігтів, волосся і позитивно впливає на склад крові, а також нормалізує обмін речовин і покращує роботу нервової системи.

Добова норма кунжуту складає всього дві чайні ложки.

Морська капуста

У морській капусті міститься багато калію, магнію, брому, заліза, присутні фолієва і пантотенова кислоти. Такий збалансований комплекс вітамінів протистоїть порушенню в роботі нервової системи, підвищує фізичні можливості, покращує обмін речовин, нормалізує роботу щитовидної залози.

Крім інших переваг морської капусти, організм очищається від токсинів і шлаків.

Куркума

Популярна спеція розріджує кров, знижує рівень цукру в крові, надає сприятливий ефект на серцево-судинну систему, регулює процеси метаболізму. Більше того, речовина куркумін запобігає утворенню жирових тканин і сприяє схудненню.

Регулярне вживання куркуми значно поліпшить самопочуття.

Гриби

Гриби є справжнім суперпродуктом, оскільки за складом мінералів вони прирівнюються до фруктів, за кількістю вуглеводів – до овочів, а за кількістю білка перевершують м’ясо. Завдяки широкому вітамінному ряду і незамінним білковим сполукам, гриби сприятливо впливають на роботу всіх систем організму, а також підтримують здоров’я волосся, шкіри та нігтів.

Щоб отримати від вживання грибів тільки користь, важливо вживати їх у помірній кількості.

zakarpatpost.net