В Ужгороді вдвічі дорожчий проїзд, ніж у Львові

Транспортні проблеми  Ужгорода – питання  злободенне у всі часи. Маршрутки, якими користується більша частина містян, на жаль, далеко не в найкращому стані.

Більшість із них  старі, негарні, незручні для пасажирів, яким нерідко у громадському транспорті доводиться стояти на одній нозі, аби проїхати кілька зупинок.

Зате в Ужгороді транспорт оснащено GPS-навігаторами, аби пасажири могли відслідковувати, де знаходиться маршрутка. А кому вони потрібні, якщо маршрутні автобуси їздитимуть вчасно? Пенсіонерам, які й так Інтернетом не користуються? Це виглядає приблизно так, як би на пішохідному мості почали будувати піраміди, які перехожим потім потрібно лише обминати.

Звісно, для внутрішнього користування – диспетчерам це добре, але самі ужгородці чи мають від цього якусь користь.

Інше питання – ціни. В Ужгороді проїзд обходиться в 4 гривні. І при цьому у місті єдина альтернатива – таксі, бо немає інших видів транспорту…

А, для прикладу, у Львові квиток на тролейбус  чи трамвай коштує 2 гривні. Та й пасажири пересуваються на значно більші відстані. Нові сучасні трамваї взагалі є окрасою міста, на відміну від ужгородських маршруток. Вони якісь космічні,  навіть нагадують мегалайнери чи ракети. І, що цікаво, їздять безшумно.   Дехто з туристів йде прокататися навіть без потреби, щоб просто відчути драйв чи дорожню романтику.

Автобуси там теж комфортабельні і акуратні…

Ми прагнемо привабити у наш край гостей, але що для цього робимо?

Щоб туристи приїхали саме до нас, ми повинні створювати для них умови не такі, як у Львові, а набагато кращі.

zakarpatpost.net