В Ужгороді перемішалося все: шашлики, сири і вино. Не вистачає лише меду

Як і минулі вихідні, Ужгород знову фестивалив. На цей раз – свято було медовим.

«Медовуха Фест» проходить на площах Фенцика та Театральній. Продовжиться солодке свято до неділі.

Подивитись на солодке свято прийшло чимало містян та гостей із інших куточків області.

На міській сцені присутніх розважали дитячі аматорські колективи. На жаль, насиченої культурної програми представлено не було. Хоча працювали фотозони, можна було послухати тематичну лекцію та дегустувати медовий елей  і бальзам «Здоров’я Карпат».

Загалом захід більше нагадував ярмарок, ніж фестиваль. На подив, вибір саме медової продукції виявився невеликим.

Як розповіли журналісту zakarpatpost.net експерти, мед реалізовувався переважно привозний – із Херсонщини та Кіровоградщини… за винятком чи не єдиного товаровиробника із Мукачівщини.

Більшість місцевих пасічників чомусь продукцію не представили. Ціни на мед також були досить високими – стартували від 60 гривень за літр із різнотрав’я і по 100 гривень за півлітра квіткового пилку…

Дивно, та у декого з продавців  торговим брендом був символ олімпіади в Москві – 1980 року – ведмідь… Незрозуміло, для чого використовувати чужі атрибути, коли в нас є власні – саме закарпатські ведмеді.

Як би там не було, а мед краяни купували… у декого просто запаси закінчились і на фестиваль вони чекали давно.

«Торік купила  літр на Берегівщині. Продукція знайомого пасічника дуже якісна. Однак взимку рідні часто хворіли і мед я використала. Зараз же поїхати у інший район не маю часу, тож купила «солодке щастя» на ярмарку. Чи смачний мед – не знаю, оскільки не надто на цьому знаюся», – запевнила пані Ольга.

«Вибір продукції дуже слабий. Думала, що меду буде значно більше. Розраховувала побачити виробників з усієї області», – зізналася пані Валентина.

Проте, як уже традиційно для Ужгорода, на фестивалі був не тільки мед. Більшість лотків презентували зовсім іншу продукцію… Скажімо, пряники, сушки, чіпси і, звичайно ж, м’ясні вироби.

Можна було знайти на святі й вино, хоча вибір також важко назвати широким. Площею традиційно витав запах смажених ковбасок, шашликів, а також глінтвейну, який продавали по 20 гривень за склянку. Бринзу та вурду реалізовували по 150 гривень за кілограм…

Додали яскравих барв фесту два лотки з хенд-мейдом, утім саме медовим свято назвати неможливо…

Дивно, адже за рівнем експорту продукції бджільництва Україна займає одне з чільних місць у світі і левову частку серед виробників посідає Закарпаття. Тож чому «Медовуха» виявилась такою бідною на мед… незрозуміло…

zakarpatpost.net