Як двоє відчайдухів подорожують Україною та світом

Ужгород, Берегово, а зараз – Львів… Перед тим хлопці побували і в інших українських містах, а також у Грузії та в Росії. Кажуть, що мандрувати їм цікаво, це – маса нових емоцій та вражень.

– Ми повернулися з Карпат. Сам я з Маріуполя, а міг друг – з Тернополя. Їздимо без грошей, автостопом, – каже один із хлопців.

Західна Україна їм подобається чи не найбільше. Львів приваблює тим, що там панує повна демократія, можна співати, грати, показувати вистави чи просто розважати інших прямо в центрі міста. Хлопці на бруківці на міні-газовій установці кип’ятять воду, готують чай і каву, пропонують перехожим просто так… у знак вдячності за те, що їх приймають у всій Україні та і в інших державах гостинно і безкоштовно. Поліція їх не відганяє, та її там і немає взагалі. За останні гроші вони  купили блок одноразових стаканів, аби пригощати інших.

– Приємно дарувати іншим власний позитив. Нам теж багато хто допомагає просто так, – запевняють мандрівники.

Розповідають, що Ужгород їм сподобався також, що ночують у тих, хто погоджується їх прихистити.

– Це називається каутсерфінг. Хтось розміщає оголошення, що прийме на ніч мандрівників. Ми знаходимо таких людей через Інтернет. Там же й миємося, і відпочиваємо. Це дуже зручно, – усміхаються відчайдухи. – Сьогодні кімнату нам здала одна дівчина зі Львова. Ми їй щиро вдячні.

Хлопці розміщають на лавиці свій скромний обід швидкого приготування: локшину й хліб. Перехожі реагують на це нормально.

– У Москві на Червоній площі ми теж їли – найдешевшу українську кильку, – діляться спогадами екстремали. – А ще – нас часто кормлять інші.

У планах мандрівників  відвідати й інші західноукраїнські міста. Вони переконані – попереду ще багато незабутніх вражень та нових подорожей.

zakarpatpost.net

One thought on “Як двоє відчайдухів подорожують Україною та світом

  • 19.02.2017 at 20:02
    Permalink

    После каждого путешествия сына с нетерпением ожидаю его комментариев и фотографий. Алеша, я тобой очень горжусь!

Comments are closed.