В Ужгороді домушкик украв від жінки апаратуру

19-річний ужгородець заліз в гуртожитку у кімнату сусідки й викрав дорогу апаратуру. Частину краденого встиг збути, але попався працівникам кримінальної поліції. Крадені речі вилучено. За фактом розпочато кримінальне провадження, інформує zakarpatpost.net відділ комунікації Закарпатської поліції.

Вчора, 21 лютого, в поліцію м.Ужгорода звернулася жителька міста. Жінка працює швеєю на одному з підприємств міста. Проживає в гуртожитку. Зранку жінка пішла на роботу, а коли повернулася додому, то виявила, що двері на її помешканні вибиті, а з кімнати зникла апаратура: 3 мобільні телефони, 2 планшети й ДВД-приставка.

Розшуком крадія зайнялись працівники кримінальної поліції Ужгорода. Правоохоронці з’ясували, що в цьому ж гуртожитку проживає їх давній знайомий. Цей 19-річний ужгородець, попри свій юний вік, вже притягався до кримінальної відповідальності за угон автомобіля. Тоді суд зважив на молодий вік викрадача й обмежився умовним покаранням. Тепер же хлопець може «сісти» реально, адже крадіжка з проникненням у приміщення – це тяжкий злочин, який передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Як зізнався юнак, він дочекався, коли сусідка з першого поверху пішла з дому й проник у її кімнату, вибивши вхідні двері. Крадену апаратуру вартістю близько 5000 гривень частково встиг продати.

Речові докази вилучено й після проведення товарознавчої експертизи буде повернуто власниці.

За фактом розпочато кримінальне провадження. У ході досудового розслідування перевірятиметься причетність фігуранта справи до скоєння аналогічних злочинів на території міста.

zakarpatpost.net