Від чого залежить здоров’я зубів?

Фахівець вважає, що найчастіше на гігієну ротової порожнини визначальний вплив чинить близьке оточення людини – його сім’я і друзі, пише «Сьогодні».

Експерт з питань політики в галузі охорони здоров’я з Бостонського університету (США) Бренда Хілтон назвала визначальний фактор, що впливає на здоров’я порожнини рота.
Фахівець вважає, що найчастіше на гігієну ротової порожнини визначальний вплив чинить близьке оточення людини – її сім’я і друзі. Це пов’язано з тим, що індивіди розділять з ними спільні звички, в тому числі пов’язані з гігієною і харчовими звичками.

Це стосується, наприклад, практик розпивання цукровмісних напоїв в компанії друзів, або звички до регулярного чищення зубів як мінімум два рази на день, яка прищеплюється в сім’ї.

До своїх висновків вчений і її команда прийшли, провівши опитування більше 200 жінок, які проживають в бостонському житловому об’єднанні (США). Таким чином, автори визначили близько тисячі осіб, які чинили один на одного помітний вплив, в тому числі і на практики, пов’язані з гігієною порожнини рота.