На хабарі спіймали головного держінспектора управління архітектурно-будівельної інспекції

Інспектор захотів для початку 10 тисяч гривень.

2 березня, працівниками Хустської прокуратури спільно з працівниками Управління захисту економіки в Закарпатській області, а також слідчим поліції викрито та затримано головного державного інспектора Управління державної архітектурно-будівельної інспекції області при отриманні неправомірної вигоди у вигляді чергового траншу у розмірі 10 тисяч гривень.
Про це zakarpatpost.net повідомила речниця прокуратури області Вікторія Попович.

Встановлено, що за оформлення та видачу декларації про закінчення будівництва та введення будинку в експлуатацію головний інспектор вимагав у закарпатця у загальному 18 000 гривень, 8000 з яких отримав першим траншем – до моменту його затримання правоохоронними органами.

Як уточнив керівник Хустської прокуратури Сергій Зовдун, вказане затримання здійснено у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК).

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, посадовець затриманий у порядку ст.208 КПК та вже готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

zakarpatpost.net