У Мукачеві «війна» за приміщення для волонтерів

Товариство Червоного Хреста замість ГО «Народна рада Мукачівщини»

Відтепер приміщення, в якому працювали волонтери громадської організації, що допомагала бійцям на Сході та важкохворим дітям займатиме інша добродійна спільнота, діяльність якої також ґрунтуються на захисті людського життя та здоров’я, запобігання людським стражданням та їх полегшення, незалежно від раси, релігійних та політичних поглядів.

Відповідне рішення про це прийняла Мукачівська міська рада. Утім воно викликало обурення серед представників «Народної ради Мукачева».

«Мукачівська міська влада виганяє на вулицю волонтерів. З початку воєнних дій на Донбасі ці люди збирали допомогу для бійців, що на сході України відстоюють мир. Окрім того волонтери допомагають важкохворим одинокими та дітям сиротам. Чому так підло чинить влада, для кого ця помста? Волонтерів просто викидають, як непотріб на вулицю, без надання іншого приміщення. Куди тепер приноситимуть допомогу, як іі пакувати, і передавати потребуючим, міську владу не хвилює. Не дарма кажуть, ситий, голодному не вірить. Самі не допомагають, та і волонтерам не дають змоги допомогти»,- зазначили активісти Спеціального конролю.

Тож zakarpatpost.net попросив прокоментувати ситуацію, що склалася і представників мерії міста над Латорицею.

«Ніхто нікого не виселяє. Депутати прийняли рішення вселити в будівлю, власником якого є місто Товариство Червоного Хреста. Ну і звісно, якщо хтось в будівлі комунальної власності перебував без договорів, має її покинути, адже там буде Червоний Хрест» – наголосили у прес-службі.

Хочеться вірити, що волонтери таки знайдуть між собою мудре компромісне рішення й що надалі продовжать свою доброчинну діяльність обидві організації.

zakarpatpost.net