Ранкова кава: чим її можна замінити

Каву може пити далеко не кожен з нас. Деяким вона протипоказана за станом здоров’я, хтось не піддається її підбадьорливі дії, а хтось просто-напросто хоче позбутися кавовох залежності. Тоді яким напоєм можна замінити каву?

Чай з імбиру. Імбир — найпоширеніше у світі лікарська рослина. Імбир використовують як природне протизапальний і болезаспокійливий засіб. Він прискорює обмін речовин і стимулює кровообіг. Саме з цієї причини імбир радять як засіб для схуднення. Одне з головних властивостей імбиру — це зняття млявості, апатії і втоми. Заварити імбирний чай можна по такому способу: подрібнити невелику кількість кореня імбиру і дати йому настоятися протягом 5-7 хвилин. Для смаку і більшої користі радимо додавати мед.

Зелений чай. Якщо ти не уявляєш свій ранок без чашки кави, то спробуй заварити зелений чай. Хоч у ньому й міститься менша кількість кофеїну, ніж в каві, тим не менше, цього буде достатньо, щоб надати твоєму організму необхідної енергії. У зеленому чаї містяться у великій кількості катехіни, які є потужними антиоксидантами і борцями з хворобами,  пише domohazyajki.com.

Чай з лимонника цілком може стати замінником ранкової кави. Він додає великий заряд бадьорості та позитивним чином впливає на загальне самопочуття. Чай з лимонника часто використовують у медичних цілях. Його призначають хворим в період після операції для того, щоб людина швидше набиралася сил. Також цей чай допомагає при стресах і депресіях. І навіть якщо у тебе немає жодних скарг на своє здоров’я, ранкова чашка чаю з лимонника піде тільки на користь.

Свіжовичавлений гранатовий сік є одним з найбільш сильних природних енергетиків. Він містить велику кількість вітамінів. Також він позитивно впливає на роботу серця і підвищує гемоглобін. Гранатовий сік рекомендується пити в розбавленому вигляді.

Сік з паростків пшениці. Він містить комплекс необхідних вітамінів і мінералів. Цей сік регулює кров’яний тиск, підвищує імунітет і захищає від простудних захворювань, знижує нервозність, позитивно впливає на стан шкіри, підвищує витривалість організму. Завдяки всьому цьому сік паростків пшениці додасть тобі необхідну кількість енергії спочатку дня.

zakarpatpost.net