Чи будуть безпечними нові підземні контейнери, встановлені у Мукачеві

У місті впроваджують новітні технології зі збору сміття. Коштом міського бюджету комунальне підприємства «Ремонтно-будівельне управління» продовжує облаштувати підземні контейнери для збору побутового сміття. Такий майданчик вже діє позаду кінотеатру «Перемога». Тут встановлено три підземні контейнери об’ємом по 3 метри кубчіних виготовлених з твердих полімерних матеріалів. Висота контейнерів – 2,5 метра, з них 1,3 метри – під землею. Нова «закрита» технологія має обмежити поширення неприємного запаху містом, а також ускладнити доступ до сміття безпритульних, повідомляє  Мукачівська міськрада.

Планується облаштування таких майданчиків і на вулиці Федорова, Митрополита Володимира, Окружній, Молодіжній та Берегівській.

Утім чи будуть вони безпечними – це вже інше питання. Та й для чого  позбавляти людей можливості збирати пластик, макулатуру та інше сміття.

Ось,  для прикладу, у Львові, як уже писав zakarpatpost.net, у центральній частині міста встановлено також закриті контейнери, з яких не розповсюджується неприємний запах. Вони естетично привабливі, гарні і при цьому доступ до них не є обмеженим.

Тож може краще було б перейняти досвід сусідів?

zakarpatpost.net