Мукачево шукає можливості розвитку інфраструктури міста за грантові кошти

У міськраді розглядають кілька проектів для міста, які можуть бути втілені за фінансової підтримки уряду Угорщини.

Заради пошуку відповідних контактів та проектів перший заступник міського голови Мукачева Ростислав Федів взяв участь у конференції «Євроінтегріційний досвід Угорщини для українських місцевих органів самоврядування», яка пройшла в угорському місті Ніредьгаза.

У рамках конференції, ініційованої Генеральним консульством Угорщини в Ужгороді, були презентовані можливості співпраці між двома державами на рівні проектів для місцевого самоврядування в рамках як грантових програм ЄС, так і безпосередньо уряду Угорщини. У цьому контексті були презентовані проекти, які були втілені за цим механізмом в угорських містах Загонь та Ніредьгаза, що розташовані впритул до кордону із Україною та Закарпатською областю.

Як зауважив Ростислав Федів, для Мукачева подібна співпраця є цікавою та актуальною, бо головна увага в ній приділяється інфраструктурним проектам та транскордонному співробітництву.

Відтак, у міськраді розглядають відразу кілька проектів для міста, які можуть бути втілені за фінансової підтримки уряду Угорщини та грантові кошти ЄС. Тим паче, що Мукачево вже має власний успішний досвід реалізації грантових проектів, зокрема в замку-музеї Паланок.

zakarpatpost.net