Чому закарпатські дороги такі погані

Москаль: «У Верховній Раді Балоги роблять усе можливе, щоб зарубати фінансування ремонту інфраструктури Закарпаття, а потім плачуться Президенту, що в області погані дороги»

– Народний депутат України від Мукачева Віктор Балога – це, як кажуть на Закарпатті, «неошколований фивник» (неосвічений чиновник), – так відреагував на звернення В.Балоги до Президента України з приводу ремонту доріг на Закарпатті Геннадій Москаль. – Стільки років працювати на державних посадах і не розбиратися в системі державного управління може тільки абсолютний неук. Пояснюю цьому пану, що Облавтодор підпорядковується не обласній державній адміністрації, а Укравтодору (Державному агентству автомобільних доріг). А Укравтодор підпорядкований Міністерству інфраструктури, яке в свою чергу підпорядковується прем’єр-міністру України.

Тому звернення з приводу стану автомобільних доріг на Закарпатті слід писати не в обласну адміністрацію й не до Президента України, а в Мінінфраструктури або до прем’єр-міністра України. Спеціально для мукачівського нардепа ще раз озвучую оприлюднену раніше інформацію – на ремонт дороги «Іршава – Виноградово», яку минулого року вщент розбили фури, виділені 10 мільйонів гривень, зараз тривають тендерні процедури. Дорога ця капітально не ремонтувалася 25 років, і пан Балога, контролюючи Закарпаття десять років, міг зробити не тільки її, а й інші дороги зразково-показовими для всієї України. А він не зробив навіть у своєму Мукачеві, щоб переконатися в цьому, досить поглянути на фото внизу. Щодо Берегівської-об’їзної, яка проходить через Мукачево, то на початку 2015 року на її ремонт Балога примусив ручну обласну раду виділити величезні гроші, які потім із мерією роздерибанив. Детальна інформація про це зараз готується й буде оприлюднена трохи пізніше, – повідомляє zakarpatpost.net прес-служба Закарпатської ОДА.

Насамкінець нагадую громадськості Закарпаття, що брати Балоги стали єдиними нардепами від Закарпаття, які не голосували за включення області в «дорожній експеримент», гроші від якого направляються на ремонт доріг. На відміну від інших нардепів вони не принесли Закарпаттю жодної копійки додаткових надходжень для проектів соціально-економічного розвитку. Ніякої користі від цього клану для Закарпаття немає, усе, на що він здатен, – це красти привабливі об’єкти й безкоштовно виділяти землю собі й своїм наближеним «шнуркам». У Верховній Раді Балоги роблять усе можливе, щоб зарубати фінансування ремонту інфраструктури Закарпаття, яку самі знищили своєю бездіяльністю, а потім плачуться Президенту, що в області погані дороги.

zakarpatpost.net